De leukste trimsalon van Lelystad

Nagels van uw hond knippen

Normaal slijten de nagels van honden gewoon af bij het lopen over een harde ondergrond. Het bijknippen van de nagels is dan niet of nauwelijks nodig.

Als uw hond niet vaak op straat loopt of een wat afwijkende stand van de nagels heeft, dan groeien de nagels waarschijnlijk te lang door.

Daarnaast heeft elke hond aan de binnenkant van de voorpoot en sommige rassen ook aan de achterpoot een duimnagel (de Hubertusklauw) die de grond niet raakt en daarom ook niet afslijt.

Deze nagel moet dus sowieso af en toe bijgeknipt worden, anders kan hij rond gaan groeien en zo de huid van de poot beschadigen of zelfs ingroeien.

Te lange nagels belemmeren de hond bij het lopen; voor de hond voelt dit alsof hij te krappe schoenen aan heeft. Verder kunnen te lange nagels blijven hangen in de vloerbedekking, over de houten vloer krassen of een klap krijgen bij een misstap in een dolle bui en vervolgens inscheuren of afbreken.

Vooral dit laatste is erg pijnlijk en bovendien vaak ook erg bloederig. Zorg er daarom voor dat de nagels van uw hond op een goede lengte blijven.

© 2016 Pien's Trimsalon - Lelystad

Een website van WebsiteNU - Lelystad